EHBO

Corona virus (Covid-19)

Wegens het Corona virus (Covid-19) zijn alle activiteiten stil gelegd.
Hierin volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

Opleidingen

Beginnerscursus

Beginnerscursus Eerste Hulpverlener en herhalingslessen Wat moet ik nou met een EHBO diploma!? Ons antwoord: Het kan levens redden! Het Oranje kruis stelt dat u met het diploma ‘Eerste Hulp’ in staat bent om op een juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op uw werk, op straat, maar ook thuis. Zo leert u bijvoorbeeld wat u moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich bij het uitstappen uit de bus verstapt of in de rij bij de kassa in elkaar zakt.

De basisopleiding tot Eerste Hulpverlener wordt verzorgd door een gecertificeerd instructeur Eerste Hulp. Het examen wordt afgenomen door twee medewerkers van het Oranje Kruis.

Informatie over de cursus

Er starten regelmatig 3-daagse beginnerscursussen. De lessen zijn in het algemeen op zaterdagen. Voor koffie/thee en een lunch wordt gezorgd. Het examen zal meestal op een maandagavond zijn.

Vraag informatie op over de geplande cursusdata.

Een paar onderwerpen die aan bod komen tijdens deze cursus zijn:

  • Belangrijkste functies van het lichaam, hoe werkt het en welke verstoringen kunnen er optreden?
  • Eerste Hulpverlening aan kind en volwassenen.
  • Kleine ongevallen en letsels
  • Verbandleer
  • Beademing en reanimatie volwassen en zuigeling
  • Gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED)
  • Oefenen met een LOTUS-slachtoffer

De cursus zal plaatsvinden in ons eigen EHBO-centrum of bij een bevriende EHBO vereniging. Hier hebben wij de beschikking over drie leslokalen, een keuken met centrale ruimte, toiletten en alle lesmaterialen. De lesmaterialen bestaan o.a. uit verbandmiddelen, AED, reanimatiepoppen en de laatste druk van het Oranje Kruis Boekje.

Enthousiast? Meldt u nu aan voor een beginnerscursus, via onze contactpagina!

Tip: Zorgverzekeringen vergoeden de kosten voor een EHBO cursus vaak volledig of voor een deel.

Herhalingslessen

Het diploma Eerste Hulpverlener geeft aan dat uw kennis en vaardigheden op het gebied van Eerste Hulp voldoen aan de eindtermen van het Oranje Kruis. Het diploma is twee jaar geldig. Elk jaar kan een herhalingscursus gevolgd worden om de handelingen en vaardigheden op peil te houden en kennis op te frissen. Meld je aan voor een nascholing via de contact pagina.

Updated: 29 maart 2020